Na začátku letní přípravy Vám přinášíme krátký rozhovor s trenérem A – týmu Martinem Bernátkem.

Jak sis užil volno od fotbalu?

Volna moc nebylo, tři týdny utekly jako voda. Navíc probíhající EURO mi moc nedalo odpočinku od fotbalu. Stihnul jsem pár výletů s rodinou (např. Lysá hora) a něco málo práce kolem domu. Přes sezónu toho času moc nezbývá, tak jsem rád, že jsem s tím pohnul.

Kolik hráčů si přivítal na prvním tréninku?

Na prvním tréninku nás bylo 16. Jako vždy na prvním tréninku kluky čekal fotbálek. Věřil jsem ve větší účast, ale bohužel hodně kluků je na dovolených nebo jsou stále zranění. Doufám, že se počty brzo zlepší.

Jaký je plán přípravy?

Příprava je krátká, o to bude intenzivnější. Již tuto sobotu hrajeme přípravný zápas se Zlínem U18. Hraje se od 17:00 na hřišti v Pozlovicích. Následující víkend se zúčastníme již tradičně Lázeňského poháru, tentokrát ve Velichovkách. A to bude zároveň taky naše generálka, protože o týden později 28.7. hrajeme již pohárové utkání. První soutěžní zápas hrajeme 2.8. doma s Hrachovcem.

Došlo nebo dojde k nějakým změnám v týmu?

Změny ještě krystalizují. Čekáme, jak dopadnou naši zranění hráči, kdo bude a kdo nebude k dispozici. Příští týden se vrací Z. Červenka z dovolené tak si sedneme a domluvíme se nad složením kádru.

Jaké jsou cíle týmu do sezóny?

Cíle na sezónu máme již klasicky tři. Již zmiňovaný Lázeňský pohár, kde se budeme snažit obhájit prvenství. Dále pohár hejtmana Zlínského kraje, kde jsme minulý rok skončili s Nivnicí, takže máme co napravovat. A do třetice samotnou soutěž. Tam máme ambice pohybovat se ve vrchní části tabulky, ale vše záleží na tom, jak se dají naši klíčoví hráči zdravotně do pořádku.