Hattrick a posun do čela !

TJ Osvětimany 2 : 3 FK Luhačovice – A branky FKL: Štěpán Červenka 2x,Tomáš Hruboš

Hodnocení trenéra Martina Bernátka: Začátek nám vůbec nevyšel, domácí se dostali do vedení již v 5.min. Navíc v 9.min. přišla další povedená akce Osvětiman a vypadalo to s námi hodně špatně. Naštěstí to kluci nezabalili a přišla divoká 15.minutovka na konci prvního poločasu. Nejprve Š.Červenka snížil po dorážce trestného kopu a o 3 min. později dokázal stejný hráč srovnat. Hned minutu na to ale náš brankář podrazil domácího borce a kopala se penalta, M.Švec napravil svou chybu a penaltu chytil, to nám hodně pomohlo. Rozhodující moment přišel krátce po změně stran kdy po pěkné kombinaci vstřelil vítězný gól T.Hruboš. Zbytek utkání jsme domácí do žádných velkých šancí nepustili a když už se dostali k zakončení skončilo to v rukou našeho golmana. A tak vezeme 3 důležité body.

FK Poteč 0 : 2 FK Luhačovice – B branky FKL: George Amoako Danquah 2x

Hodnocení trenéra Pavla Löbba: Do zápasu jsme vstupovali s vědomím síly soupeře, který posílil svůj kádr a drží se zcela oprávněně v horních patrech tabulky. Na výborně připraveném terénu jsme byli připraveni se o body porvat. Proběhla motivační řeč v kabině a šlo se na věc. Od počátku utkání jsme byli aktivnějším týmem. Hráči hýřili aktivitou a odměnou byla spousta vypracovaných šancí. Soupeř se zdál zaskočen a zmohl se jen na ojedinělé nákopy a snahu o brejky. Když už se k něčemu dostal tak nás podržel skvělý gólman Mikeš. Dnes to byla zeď přes, kterou neměl soupeř šanci. Bylo to jednoznačně utkání o prvním gólu, ale do poločasu se nám jej přes šance, břevno, tyčku nepodařilo vsítit. V poločase byla šatna plná sebevědomí a chuti hrát ten nejlepší fotbal, který umíme. Cítil jsem z kluků odhodlání a chuť zápas vyhrát. Doslova to z nich stříkalo ven 🙂 V druhém poločase se soupeř doslova vytratil a na hřišti bylo jen jedno mužstvo. Všude jsme byli dříve, díky neutuchající aktivitě nám balón zůstával stále na noze. Přibyla střelba a chuť do zakončení. Navíc v 60. minutě šel soupeř po druhé žluté do deseti a bylo jen otázkou času kdy ho definitivně zlomíme. Naštěstí jsme nečekali dlouho. V 68. minutě skóroval George o 8 minut později ten samý hráč přidal svůj druhý gól. Bylo po zápase soupeř se zlomil a my v pohodě a v klidu dotáhli utkání do úspěšného konce. Je cítit, že už předchozí utkání s Klobouky nás nakoplo. Jen jsme nezvládli závěr. Ale byli jsme plní sebevědomí a začali si věřit. Dnes to bylo týmové utkání , hráči bojovali jeden za druhého. Byla cítit velká sounáležitost týmu. Ale nedá mi vypíchnout z dneška jeden individuální výkon. Hrající předseda Zdeněk Červenka byl dnes troufnu si říct fenomenální. Bez přehánění přes něj neprošel za celý zápas jediný balón a byl pilířem obrany. Takový výkon se opravdu hned tak nevidí. Klobouk dolů. Příští týden hostíme Újezd a má se na co těšit.

FK Luhačovice – Dorost 4 : 1 SK Jaroslavice branky FKL: Dominik Rajznauer 3x, Patrik Řehák

Hodnocení trenéra Filipa Bartoše: Možná jsem příliš přísný, ale spokojený jsem dnes s předvedenou hrou nebyl. Umělka nám měla pomoci v kombinační hře, ale úplně to tak nebylo. Je třeba však respektovat, že je složité pro klíčové kluky týmu přepnout po úspěšném zápasu mužů v krajském přeboru. Co však musím vyzdvihnout, je fyzičnost a bojovnost. Dnes jsme snad neprohráli jediný souboj, šli jsme do všeho a soupeři to příliš nechutnalo, byly v tom nějaké emoce, to už k tomu patří. Někteří kluci začínají chápat, jak se přiblížit mužskému fotbalu a za to jsem rád. Faktem je, že jsme se osamostatnili na špici tabulky a musíme nyní zvládnout nejtěžší zápasy podzimu a také se přiblížit našemu společnému cíli.